tirsdag 20. august 2013

Femte dag med opptak - Første filminnspillingsdag

Hei og hopp! Da var jeg tilbake på jobb igjen... ;)

... men det begynte ikke så bra i dag. Regnet strømmet ned i en halvtimes tid, men la deg ikke lure: det er fremdels god temperatur på "bare" 24 grader...

Etterhvert sluttet det å regne og vi kunne begynne på innspillingene. På bildet ser du litt av den første location. Fra venstre: Jena (art director) og Josh (director). I bakgrunnen ser du make-up dama. Kan ikke huske navnet hennes, MEN hun er UTROLIG dyktig!

Min gode venn og reisefølge Bjørn fikk tildelt rollen som uteligger...

... og han har fått tildelt plass rett ved vanndammen... deilig... ;) Her hadde det nettopp sluttet å regne og det var vått overalt...

... Hollywood neste stopp Bjørn? To all you single ladies: this bad boy is single... :D AAANYWAY: han gjorde en knallbra jobb!

Vi filmet en sekvens i en bakgård. Bilen ble brukt til mye rart. Blant annet brukte vi stereoanlegget til lip sync. Fra venstre: Donna (production assistant), Dave Moody (producer) og Jesse (grip)

"The mad hatter" in action... Neida, hehe. Her synger jeg den låta som skal bli en av singlene. Josh er vannvittig dyktig på alt som har med film å gjøre forresten!

Det er Donna sitt ansvar å sette meg i et godt lys... Noe hun klarer utmerket! Lys- og fargebalanse er viktig på film.

Meg selv sett forfra... Det føltes veldig merkelig å skrive det! I bakgrunnen ser du lysforsterkerskjermen. Det er en omstendelig jobb med film og man må gjøre ting mange ganger så fotografen (Josh i dette tilfellet) har mye å velge mellom når han skal redigere alt sammen.

Og så blir ele prosessen gjentatt inni en kirke bare slik at vi kan fortsette å bygge videre på historien vår... noe jeg IKKE har tenkt å avsløre for deg ennå! ;) Inne må man rigge adskillig mye mer lys for at det skal se naturlig ut på film...

Superdyktig og kjempehyggelig sminkør!

Litt flere uteliggerscener...

... og litt mer av meg som synger fra benkeraden denne gangen.

Her ser du litt av idéen til historien i filmen.

Jeg er HELT enig med denne karen her!

Kirken vil filmet i har noen nyyyyydelige vinduer!

Filmcrewet har rigget til et alter til en av scenene i filmen...

... og her ser du talentfulle Meleisha som spiller sørgende. Hun er helt skummelt dyktig! :O

Takker First Baptist Church (var dette virkelig den første baptistkirken??? Haha!) of Lebanon (jaha... og plutselig var vi i Midtøsten et sted...) for at vi fikk lov til å låne deres praktfulle kirke. Hyggelig!

Nå har vi flyttet oss til ett eller annet bolighus for å filme nest siste scene... Stangen kamerautstyret er montert på kalles en "dolly" og før du spør: nei, det har INGENTING med Dolly Parton å gjøre, selv om vi er i Nashville... Dollyen gjør det lett å flytte kameraet frem og tilbake på en veldig stødig måte...

... og her ser du resten av utstyret som brukes. RED-kameraene er de beste i industrien akkurat nå og det er disse som brukes i Hollywood. Kameraet kan settes sammen slik fotografen har behov for - akkurat som et speilreflekskamera... og vel så det! Og mannen bak akkurat DETTE kameraet VET hvordan det skal brukes. Vi spiller inn alt i 4K oppløsning, selv om det "bare" skal publiseres i "vanlig" Full HD. Enkelte scener ble faktisk også filmet i 5K! Godt å være forberedt på fremtiden! For de spesielt interesserte kan jeg nevne at filmen blir redigert på en 12-kjernes Apple maskin med Adobe Premiere Pro - det eneste programmet som takler 4K filmredigering akkurat nå.

 Josh og Donna holder på med å lage kunstig natt på et av soverommene...

... og det ble faktisk skummelt overbevisende, særlig etter at man satte på det blå fargefilteret på lampen til høyre i bildet.

Det er helt ufattelig hva man kan bruke en bit papp og gaffateip til! Det skorter ikke på kreativitet i Josh sitt hode. Kan jeg også få litt???

Josh gjør seg klar til opptak. Til venstre i bildet ser du enda et par dyktige skuespillere: Billy spiller schlemm pappa og Cooper spiller rollen som et ungt mobbeoffer.

Etter endt arbeidsdag, er det godt å kunne sette seg ut på verandaen med en iskald drikk og bare nyte...

... nok en praktfull Syden-dag og en vakker solnedgang. I dag hadde vi 30 deilige grader i skyggen og høy luftfuktighet. Ikke glem: vi befinner opp på samme breddegrad som mange nordafrikanske land! God natt! Sees i morgen! :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar